به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سمنان را از قبل ها با کماج سمنان و گردوي شهميرزاد و پسته دامغان مي شناسند و حالا اهالي سمنان هر جا که اسم سوغاتي آورده مي شود، يک سوغات جديد را به آن اضافه مي کنند: رييس جمهور.

اين را سماواتي، از اهالي سرخه نيز بارها و بارها در لابه لاي حرف هايش بر زبان مي آورد و مي گويد: حالا فرستادن رييس جمهور هم يکي از سوغاتي هاي سمنان است. اما اميدواريم کيفيت اين روساي جمهور هم همانند ديگر سوغاتي هاي کرمان باشد.
هنوز و با گذشت ?? روز از انتخابات، خيابانها و مغازه هاي سرخه ، همچنان پر است از عکس ها و بنرهاي تبريک به حسن روحاني، فرزند سرخه. اهالي هم هر لحظه آماده اند تا خبرنگاري از راه برسد و با آنها گفت و گو کند.
هنوز که هنوز است اهالي سرخه در سايه سار مسجد اصلي شهر کوچک خود جمع مي شوند و پيرمردهايش را پاي صحبت ها همديگر مي نشاند. انگار که از قبل مي دانند هر لحظه ممکن است خبرنگاري وارد اين شهر بشود. پيرمردهاي سرخه حالا بيش از پيش احساس غرور مي کنند و از قبل آماده اند که با خبرنگاراني که احتمالا از راه برسند، گفت و گو کنند.

«حاج ابراهيم ابراهيمي» ?? ساله بچگي هاي دکتر روحاني را خوب به خاطر دارد و جاي نشستنش را پشت واکر درست مي کند و تندتند خاطره تعريف مي کند. مي گويد: خوب يادم هست، ايشان درس که مي خواندند، با خط خوش هم قرآن مي نوشتند. اين کار را خيلي با دقت و زيبايي انجام مي داد و شايد هم رقيبي در اين عرصه نداشت.
وي از پدر روحاني نيز به عنوان يکي از بهترين اهالي سرخه ياد مي کند که همواره در امور خير، مشارکت داشته است.
حسن روحاني براي آخرين بار، يک هفته پيش به سرخه آمده است و بعد از آن نيز مادر پير خود را که بيماري رنج مي برد، روانه تهران کرده است.
مغازه پدر حسن روحاني رو به روي مهم ترين
مسجد قرار گرفته است. اما به جزايام انتخابات که شده بود، ستاد انتخاباتي حسن روحاني، همواره تعطيل است و کسي نيست اين مغازه عطاري را بگرداند.

اهالي سرخه مي گويند در ايام انتخابات، براي هيچ کانديداي ديگري، در اين شهر، ستاد زده نشد، تنها ستادي که فعاليت مي کرد، ستاد آقاي روحاني بود. اما در بخشي از شهر که از محلات قديمي است، چند راي نسبتا در خور توجه، به آقاي جليلي داده شده بود که براي ديگر اهالي ، عجيب بوده و هست. حالا تعدادي از اهالي، ان محله را به مزاح، جليل آباد مي نامند.
حالا سرخه در استان سمنان داراي اهميت زيادي شده است. اهالي دهستان مومن آباد که به لحاظ جغرافيايي به سمنان نزديک ترند، اما بعد از انتخابات، جمعه ها مي آيند و نمازجمعه را در سرخه برگزار مي کنند. هر جمعه، دو اتوبوس نمازگزار از اين دهستان به سرخه مي آيند تا در نهايت در زير مجموعه اين شهرستان کوچک قرار گيرند.
در روز انتخابات مشارکت سرخه ايها در انتخابات، از صدردصد هم بالاتر رفته و به ??? درصد رسيده است، عبدالهي از اهالي سرخه مي گويد: همه سرخه ايها از تهران وسمنان و ... آمده بودند ودر زادگاه دکتر روحاني راي خود را به صندوق ها انداختند.

علي عاشوري، فرماندار سرخه هم ، قبلا همين موضوع را اعلام کرده بود: طبق آمار انتخاباتي سطح شهرستان، مردم سرخه 115 درصد مشارکت داشته اند که از اين آمار، 100 درصد متعلق به واجدين شرايط خود شهرستان سرخه است و 15 درصد مشارکت براي سه مکان اخذ راي در مسيرهاي مستقر براي مسافران بوده است.
همان روز راي گيري براي انتخابات رياست جمهوري، سرخه اي ها يک رکورد جالب را ديگر نيز براي خود ثبت کرده اند، آنها فردي به نام محسن سمناني را به عنوان نفر اول شوراي شهر خود انتخاب کرده اند که در واقع وي بيکار بوده و هيچ شغلي نداشته است و عضويت در شوراي شهر، اولين شغل وي به شمار مي رود.
سرخه اي ها به وي راي داده اند تا بيکار نباشند.
در سرخه، از ديگر اقوام ايراني نيز مي توان يافت. حبيب رضايي، پيرمرد کردستاني، که ?? سالي مي شود ساکن سرخه است، بيش از همه سرخه اي ها از روحاني حمايت مي کند. انگار اصالتا سرخه اي است. او مي گويد: هر روز از خدا مي خواهم تا آقاي روحاني بتواند کشور را خوب اداره کند.
وي بيش از همه سرخه اي ها خوشحال است که روحاني رييس جمهور ايران شده است. مي گويد، قبلا سر يکي از خيابانها، به کار کفاشي مشغول بوده که شهرداري به وي گير مي دهد. اما با سفارش حسن روحاني، قرار مي شود تا شهرداري کاري با وي نداشته باشد، بر همين اساس او تا آنجا مشغول کار مي شود که بتواند مغازه اي را براي خود اجاره کند. وي حالا خيلي از دکتر روحاني ابراز رضايت مي کند.
پيرمرد ديگر سرخه اي با عصايي در دست، خيلي محکم هم از آقاي روحاني دفاع مي کند و هم از وي توقعاتي دارد.او نظر جالبي هم درباره بحث هدفمندي يارانه ها دارد. وي مي گويد: يارانه ها مهم است اما ما اگر دولت آقاي روحاني خواستند، يارانه را هم قطع کنند، ما راضي هستيم. اما به شرطي که مشکلات ديگر را حل کنند. ما يارانه نخواستيم، اما به شرطي که گراني و بيکاري و ... حل شود.

جعفر غلام، مسئول برگزاري جشن عمومي بعد از پيروزي روحاني در سرخه است. او مي گويد: آقاي روحاني حالا رييس جمهور همه مردم ايران است و اميدواريم بتواند براي همه کار کند. وي ادامه مي دهد: بعد از پيرزوي ايشان مراسم باشکوهي در پارک ملت برگزار کرديم که مسئوليتش با من بود و همه اهالي سرخه هم به در اين برنامه حضور داشتند
پدر روحاني در آرامستان سرخه آرميده است. يک سنگ قبر ساده که روي آن نوشته شده است: عبد صالح،مجاهد متقي،محب اهل بيت،مرحوم حاج اسدالله فريدون. ولادت??/?/????، وفات ?/?/????.

در زادگاه روحاني، دولت احمدي نژاد، مسکن مهر هم ساخته است و يکي از بلوارهاي جديد اين شهرستان، به نام بلوار مهر نامگذاري شده است. سياستي که معلوم نيست در دوره روحاني چه روندي را در پيش خواهد گرفت و دولت تدبير و اميد، چه تدبيري براي آن دارد.
در هر حال اين روزها، شهر سرخه، کوچه نظامي، متعلق به خانه پدري حسن روحاني، اطرافيان وي و ...، همه و همه خبرسازند. همين چند روز پيش خبرنگاران الجزيره و المنار هم به اين شهر کوچک آمده اند تا مستندي را در باره ادگاه يازدهمين رييس جمهور ايران تهيه کنند. سرخه اي ها، اين رزوها، بدجور رسانه اي شده اند. يکي از اهالي مي گفت: چند روز پيش در خواب ديدم، يک شهر جديد در اين حوالي احداث کرده اند به نام بنفشه. و او وقتي از رنگ انتخاباتي حسن روحاني ياد مي کند، خنده اي روي لبانش نقش مي بندد...



مهدي محمدي
منبع:دانا